SNORFIETS NAAR BROMFIETS

JOUW GIDS VAN SNORFIETS NAAR BROMFIETS

Snorfiets naar bromfiets

Ben je een trotse eigenaar van een snorscooter, maar wil je meer snelheid en kracht? Dan is het ombouwen van je snorfiets naar bromfiets misschien wel iets voor jou. Joey Schaar geeft je alle informatie die je nodig hebt om deze stap te maken. Van het verschil tussen een snorfiets en een bromfiets tot de stappen die je moet nemen voor een scooter opvoeren en de RDW keuring.

Het verschil tussen een snorfiets en een bromfiets

Een snorfiets en een bromfiets zijn beide gemotoriseerde voertuigen op twee wielen, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen de twee scooter soorten. Een snorscooter heeft een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur en je mag er alleen op rijden met een scooterrijbewijs of een autorijbewijs. Een bromfiets daarentegen heeft een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur en daarvoor heb je ook een scooterrijbewijs nodig.

Geheel ontzorgt jouw snorfiets omzetten naar een bromfiets

Het omzetten van een snorscooter naar een bromscooter is een proces dat enige tijd en inspanning vergt, maar het kan een belangrijke stap zijn voor iedereen die zijn of haar scooter wil upgraden. Het is belangrijk om te weten dat deze ombouw alleen mag worden uitgevoerd na een goedkeuring door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Bij Joey Schaar zorgen wij ervoor dat jij geheel ontzorgt wordt in dit proces. Wij bieden dit aan voor slechts €175. Hier zitten de volgende stappen bij in:

RDW keuring

Een RDW keuring is vereist om de scooter officieel om te zetten van een snorscooter naar een bromscooter. Deze keuring houdt in dat de scooter wordt getest op zaken zoals de snelheid, de remmen en de verlichting. De keuring is bedoeld om te zorgen dat de scooter veilig is om op de weg te rijden.

Nieuwe kentekenplaat

Als de RDW keuring is geslaagd, dan krijg je een nieuwe kentekenplaat voor je scooter. Deze kentekenplaat laat zien dat de scooter nu een bromscooter is. Dit is belangrijk omdat het betekent dat je nu op de weg mag rijden met een hogere maximumsnelheid dan voorheen.

Montage kentekenplaat

Uiteraard zorgen wij ook voor een nieuwe kentekenplaat en monteren deze op je scooter. We zorgen ervoor dat de kentekenplaat op de juiste manier gemonteerd wordt, zodat deze stevig vast zit en jij veilig de weg op kunt.

Geheel ontzorgt scooter omzetten na RDW keuring

Als je Joey Schaar inschakelt voor de RDW keuring en het omzetten van je scooter, dan hoef je je geen zorgen te maken over het proces. Wij zullen alles voor je regelen, van de aanvraag van de keuring tot de montage van de kentekenplaat voor slechts €175. Zo kun je er zeker van zijn dat je scooter veilig en legaal op de weg rijdt.

Plan je afspraak nu in!

Het ombouwen van een scooter van snorfiets naar bromfiets is niet iets wat je zelf kunt doen wanneer je niet regelmatig aan je scooter sleutelt, maar het moet worden uitgevoerd door een erkend bedrijf zoals Joey Schaar. Een snorfiets heeft namelijk een begrenzer die ervoor zorgt dat de maximumsnelheid niet hoger is dan 25 kilometer per uur. Om een snorfiets om te bouwen tot bromfiets, moet de begrenzer worden verwijderd en vervangen worden door een ontgrenzer. Dit is een ingewikkelde procedure en het is daarom aan te raden om dit door een professional te laten doen. Maak nu je afspraak!